Spiricenter

 

Life is not a problem to be solved ... Life is a mystery to be lived ... Love yourself, Live your mystery ...

 

Holistische geneeswijze

Een holistische geneeswijze is een geneeswijze die het hele (engels: whole) individu betrekt bij de genezing. In de reguliere geneeskunde wordt uitsluitend aandacht besteed aan het orgaan dat `het niet goed doet` en de therapie wordt ook gericht op dat orgaan. Dus bij een dier waarbij de lever het niet goed doet worden er medicijnen gegeven die de lever beïnvloeden en voeding gegeven die de lever beïnvloed. Vaak wordt er voorbijgegaan aan de vraag waarom de lever het niet goed doet en hoe je dat kunt voorkomen.
In de holistische geneeskunde wordt er gekeken naar het hele dier, organen maar ook de mentale en emotionele situatie van het dier en naar waarom het in dit geval de lever is die reageert. Dan kun je een behandeling verwachten die niet alleen op de lever inwerkt maar bijvoorbeeld ook op gedragsproblemen als dominantie en andere klachten als bijvoorbeeld frequente diarree.
De term holistisch wordt gebruikt voor een aantal verschillende geneeswijzen die soms apart, soms ook gecombineerd worden toegepast. Voorbeelden van holistische geneeswijzen zijn: homeopathie, Traditioneel Chinese geneeskunde (waarvan acupunctuur een deel uitmaakt), Bach Bloesems, en ayurveda (Indiase geneeskunde).

 

Keer terug naar het spiritueel woordenboek

spiricenter

© Copyright 2009 Spiricenter. Alle Rechten voorbehouden.
Website gerealiseerd door DX-Solutions