Spiricenter

 

Life is not a problem to be solved ... Life is a mystery to be lived ... Love yourself, Live your mystery ...

 

Sylvia wint het zesde zintuig 2009

Sylvia wint het zesde zintuig 2009

Sylvia heeft het best ontwikkelde zesde zintuig van Vlaanderen. Daarmee volgt ze Jacqueline op, die vorig jaar de trofee mee naar huis nam. Naar aanleiding van haar overwinning belden we haar op voor een interview.

Hoe voelt het om het best ontwikkelde zintuig van Vlaanderen te hebben?
"Mijn overwinning is een droom die uitkomt. Mijn zesde zintuig is dankzij mijn deelname verder ontwikkeld, en daar kan ik alleen maar dankbaar om zijn. Aanvankelijk werkte 'mijn aanvoelen' het best bij foto's en voorwerpen, maar stilaan merkte ik dat ik het ook zonder een hulpmiddel beter en beter kon."

Wat zijn voor jou de opmerkelijkste proeven geweest uit de reeks?
"De laatste proef, die over 'The Herald of Free Enterprise' was zeer aangrijpend. Het was een zeer rare gewaarwording om de kilte van het water echt te voelen. Ik onderging aan den lijve wat de slachtoffers hadden meegemaakt. Ik kon het eigenlijk op een bepaald moment zelf niet vatten. Ook bij de test rond Soeur Sourire ging ik compleet mee in de gebeurtenissen van destijds. Ik voelde me dronken, een beetje verdoofd en begon met een dubbele tong te praten. Het was alsof ik zelf de pillen geslikt had." Soeur sourire pleegde zelfmoord door een combinatie van alcohol en pillen.

"Een andere aangrijpend moment ervaarde ik bij de jonge vrouw die samen met haar twee jonge kinderen in een familiedrama om het leven was gekomen. Ik voelde dat de jonge vrouw tussen twee werelden gevangen zit omdat ze haar kindjes niet kan loslaten. Heel beklijvend om zoiets te ervaren..."


Je zei in een vorig interview dat je als kind al voelde dat je iets meer kon...
"Als 4-jarige voelde ik dat ik niet alleen was. Ik was altijd heel erg bang om te gaan slapen. Stilaan geraakte ik gefascineerd door het bovennatuurlijke. Bovendien was ook mijn grootmoeder met die zaken bezig. Ik heb leren mediteren en ben stilaan mezelf meer en meer gaan ontwikkelen."

Hoe was de sfeer tussen de kandidaten?
"Naar  het einde toe werd de band tussen de kandidaten sterker en sterker. Er zijn tijdens de opnames echt wel vriendschappen ontstaan. Vooral met Sofie, Wen en Peter klikt het heel goed."

Je werkt in een bejaardentehuis, hoe reageren de mensen daar op je deelname?
"Ik krijg enkel positieve reacties. De mensen in het bejaardentehuis zitten elke donderdag aan de buis gekluisterd. Er is zo natuurlijk veel stof om over te praten. Ik ben heel blij met de reacties. Het zijn schatten van mensen."

Her en der is er ook kritiek op ‘Het zesde zintuig’. Wat zeg je tegen mensen die beweren dat het opgezet spel zou zijn en dat het allemaal toeval is?
"
Daar hou ik me niet mee bezig. Je hebt altijd mensen die alles negatief bekijken, daar neem ik afstand van. Ik kan alleen maar zeggen dat tijdens de opnames alles correct verlopen is. We moesten elke opnamedag onze gsm afgeven en werden steeds geblinddoekt als we van locatie naar locatie werden gereden. Bovendien kregen we bitter weinig info over de testen. Alle info moest uit onszelf komen. Zelfs als we naar toilet gingen kwam er iemand mee."

bron: VTM

 

Keer terug naar het spiricenter nieuws

spiricenter

© Copyright 2009 Spiricenter. Alle Rechten voorbehouden.
Website gerealiseerd door DX-Solutions